4,5-daagse EMDR Basistraining

EMDR trainingen door Hellen Hornsveld vinden plaats nabij Utrecht CS en in samenwerking met een of twee co-docenten. Kenmerkend voor mijn trainingen is dat ik er vanuit ga dat de lesstof van te voren goed is bestudeerd en dat er dus ruim tijd over blijft voor praktische oefeningen, video-demonstraties en casuïstiek. De trainingen zijn erkend door de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Alle deelnemers moeten voldoen aan de toelatingseisen zoals gesteld door de VEN (zie http://www.emdr.nl).

De EMDR-basisopleiding start met twee opeenvolgende, lange dagen. Mogelijk kunt u tussen dag 1 en dag 2 in Utrecht of omgeving overnachten. Dag 3 en dag 4 vinden respectievelijk een maand en twee maanden later plaats. De opleiding is gericht op het leren toepassen van EMDR bij ongecompliceerde PTSS en andere aan trauma gerelateerde klachten. Na de eerste twee dagen kunt u direct met EMDR aan de slag.

Zelf aanschaffen: Jongh, A. de & Broeke, E. ten (2019). Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. 7e Editie. Amsterdam: Pearson.

U dient bovengenoemd ‘Handboek EMDR’ vooraf te bestuderen. Op dag 1 vindt er een eenvoudige kennistoets plaats over de bestudeerde stof. Hierdoor bent u bij aanvang van de cursus reeds bekend met de theorie en kan er veel tijd worden besteed aan praktische vaardigheden, video-demonstraties en de kneepjes van het vak. Bij het oefenen met het protocol in tweetallen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers. Tijdens de derde en vierde dag is er ruimte om stil te staan bij vragen naar aanleiding van de ervaringen met EMDR in de praktijk. Er wordt opnieuw geoefend en er wordt aandacht besteed aan het plenair bekijken en bespreken van door de deelnemers gemaakte beeldfragmenten van EMDR-sessies.

Kosten

€ 1.075,- Inclusief syllabus, koffie/thee, lunches, warme maaltijd op dag 1

Toelating

De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en de koepelorganisatie EMDR Europe. In verband met deze erkenning kunnen alleen mensen worden toegelaten die voldoen aan de voorwaarden voor deelname zoals gesteld door de VEN.

Accreditatie

  • FGzPt (24 punten)
  • NIP (24 punten ELP herregistratie)
  • NIP (47 punten; A&G klinische vaardigheden 15 en A&G klinische kennis 32)
  • VGCt (29 punten)
  • NVvP (24 punten)

N.B. Voor het verkrijgen van het certificaat is 100% aanwezigheid verplicht

Locatie

Utrecht, Vredenbrug 19,  www.vergadercentrumvredenburg.nl. 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS,

Lestijden

De eerste cursusdag start om 09.30 uur en eindigt om ongeveer  19:30 uur.

De overige 3 dagen starten om 09.30 uur en eindigen uiterlijk 17.30 uur

Docenten

Hellen Hornsveld in samenwerking met een of twee co-docenten.

2020

9, 10 september, 7 oktober en 4 november 2020. Klik hier om in te schrijven.

Programma

Het volledige programma vindt u hier. Download

Cursusmateriaal

Zelf aanschaffen: Jongh, A. de & Broeke, E. ten (2019). Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. 7e Editie. Amsterdam: Pearson. Na inschrijving ontvangt u aanvullend cursusmateriaal.

Kosten en annuleringsvoorwaarden
De kosten van de Basistraining EMDR bedragen € 1.075. Bij annulering tot vier weken voor dat de training plaatsvindt krijgt u het gehele bedrag min € 50,- administratiekosten retour. Bij annulering binnen vier weken krijgt u 50% retour. Bij annulering in de laatste week voor aanvang vindt geen teruggave plaats. 

Inhalen gemiste onderdelen
Voor het verkrijgen van het certificaat is 100% aanwezigheid verplicht. Indien men door omstandigheden niet aanwezig kan zijn op dag 1 of dag 2 moet de training worden afgebroken. In overleg kan worden gezocht naar een passende oplossing. Bij afwezigheid op dag 3 of dag 4 kan in overleg worden deelgenomen aan een volgende gelegenheid. De kosten voor een andere dan oorspronkelijk geplande trainingsdag bedragen € 95.