4,5-daagse EMDR Basistraining

EMDR trainingen door Hellen Hornsveld vinden plaats nabij Utrecht CS en in samenwerking met een of twee co-docenten. Kenmerkend voor mijn trainingen is dat ik er vanuit ga dat de lesstof van te voren goed is bestudeerd en dat er dus ruim tijd over blijft voor praktische oefeningen, video-demonstraties en casuïstiek. De trainingen zijn erkend door de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Alle deelnemers moeten voldoen aan de toelatingseisen zoals gesteld door de VEN (zie http://www.emdr.nl).

De EMDR-basisopleiding start met twee opeenvolgende, lange dagen. Mogelijk kunt tussen dag 1 en dag 2 in Utrecht of omgeving overnachten. Dag 3 en dag 4 vinden respectievelijk een maand en twee maanden later plaats. De opleiding is gericht op het leren toepassen van EMDR bij ongecompliceerde PTSS en andere aan trauma gerelateerde klachten. Na de eerste twee dagen kunt u direct met EMDR aan de slag.

Zelf aanschaffen: Jongh, A. de & Broeke, E. ten (2013). Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Amsterdam: Pearson.

U dient bovengenoemd ‘Handboek EMDR’ vooraf te bestuderen. Op dag 1 vindt er een eenvoudige kennistoets plaats over de bestudeerde stof. Hierdoor bent u bij aanvang van de cursus reeds bekend met de theorie en kan er veel tijd worden besteed aan praktische vaardigheden, video-demonstraties en de kneepjes van het vak. Bij het oefenen met het protocol in tweetallen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers. Tijdens de derde en vierde dag is er ruimte om stil te staan bij vragen naar aanleiding van de ervaringen met EMDR in de praktijk. Er wordt opnieuw geoefend en er wordt aandacht besteed aan het plenair bekijken en bespreken van door de deelnemers gemaakte beeldfragmenten van EMDR-sessies.

 

Kosten

€ 1.075,- Inclusief syllabus, koffie/thee, lunches, warme maaltijd op dag 1

Toelating

De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en de koepelorganisatie EMDR Europe. In verband met deze erkenning kunnen alleen mensen worden toegelaten die voldoen aan de voorwaarden voor deelname zoals gesteld door de VEN.

Accreditatie

  • FGzPt (24 punten)
  • NIP (24 punten ELP herregistratie)
  • NIP (24 punten A&O, aangevraagd)
  • VGCt (29 punten)
  • NVvP (24 punten)

N.B. Voor het verkrijgen van het certificaat is 100% aanwezigheid verplicht

Locatie

BCN Utrecht CS, Catharijnesingel 48, 3511 GC, Utrecht, direct naast CS, routebeschrijving.

Lestijden

De eerste cursusdag start om 09.30 uur en eindigt om 20.00 uur.

De overige 3 dagen starten om 09.30 uur en eindigen om 17.30 uur

Docenten

Hellen Hornsveld in samenwerking met een of twee co-docenten.

2019

EMDR Basistraining voorjaar 2019

3, 4 april, 8 mei en 12 juni 2019      VOL 

 

EMDR Basistraining najaar 2019

18, 19 september, 23 oktober en 20 november 2019

Klik hier om in te schrijven.

 

Programma

Het volledige programma vindt u hier. Download

Cursusmateriaal

Zelf aanschaffen: Jongh, A. de & Broeke, E. ten (2013). Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Amsterdam: Pearson.

Na inschrijving ontvangt u aanvullend cursusmateriaal.