1-Daagse Opfriscursus EMDR Vervolgtraining

Voor veel EMDR-therapeuten is het al weer enige tijd geleden dat zij de EMDR vervolgopleiding hebben gevolgd. Voor deze mensen organiseren Ad de Jongh en Hellen Hornsveld deze eendaagse opfriscursus EMDR casusconceptualisatie.

Naast het opfrissen van uw kennis wordt u op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen. Op grond van onderzoek, nieuwe theorieën en klinische ervaring vinden er voortdurend aanpassingen plaats. Dat is de reden dat de huidige EMDR Vervolgtraining in een aantal opzichten verschilt van die van pakweg 5 of 10 jaar geleden. Zo wordt tegenwoordig veel duidelijker onderscheid gemaakt tussen klachten die rechtstreeks een gevolg zijn van traumatische ervaringen (intrusie-route) en gebeurtenissen die in hun samenhang hebben geleid tot een bepaalde klacht en beter via een tijdlijn zijn te begrijpen. Ook de uitvoering van de opvattingenroute (voorheen rechtsom) is in de loop der tijd wat gewijzigd. Daarnaast is er tegenwoordig meer aandacht voor andere routes om vanuit de klachten tot een traumasensitieve casusconceptualisatie te komen, waaronder de flashforward-routeemotieroute, de floatback technique en de affectscan (op basis van de affectbrug)

Kortom, deze workshop richt zich op de indicatiestelling voor EMDR in de breedste zin. Alle begrippen worden duidelijk en helder toegelicht, uiteraard met behulp van videomateriaal en tegen het licht van empirische evidentie. Door de dag heen zullen verschillende oefeningen worden gegeven.

Kosten

225 Euro (inclusief cursusmateriaal, lunch, thee/koffie).

Locatie

Utrecht, Vredenbrug 19, www.vergadercentrumvredenburg.nl.

Lestijden

9.30 tot 17.00 uur

Toelating

Therapeuten met een door de VEN erkende afgeronde EMDR Vervolgtraining. De dag is ook geschikt voor therapeuten die werken met kinderen.

Accreditatie: 

  • VEN 6 punten (smal)
  • VGCt 6 punten
  • NIP / ELP 6,5 punten
  • FGzPt 4 punten

Docenten

Mw. dr. Hellen Hornsveld – GZ-psycholoog, EMDR Europe Trainer en VSt supervisor schematherapie. Ze is zelfstandig gevestigd als behandelaar, onderzoeker en docent. Ze is eigenaar van Hornsveld Psychologen Praktijk.
Prof. dr. Ad de Jongh – Ad de Jongh is gz-psycholoog en als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij honorary professor aan de Salford University in Manchester, de University of Worcester, en Queen’s University in Belfast. Ook is hij hoofd van de afdeling onderzoek van de PTSS-kliniek PSYTREC. Hij is (co-)auteur van ruim 400 publicaties over psychologische onderwerpen, waaronder zes boeken. Bovendien is hij hoofdredacteur van EMDR Magazien, is hij een geaccrediteerde trainer voor EMDR Europe en lid van de Council of Scholars, een internationale denktank over de toekomst van EMDR-therapie.

2022

Zaterdag 8 oktober 2022

Klik hier om in te schrijven.

Programma

Het volledige programma vindt u hier. Download

Cursusmateriaal  
In de workshop worden de meest recente versies van de EMDR protocollen gebruikt. Deze zijn te vinden op de ledenpagina van de VEN www.emdr.nl. U ontvangt ze ook na inschrijving.

Na inschrijving ontvangt u aanvullend cursusmateriaal.

Betaling en annulering

Maakt u geen geld over. U krijgt binnen 5 werkdagen een bevestiging en een rekening toegestuurd (per email). Uw inschrijving is definitief nadat het bedrag is betaald.

Bij annulering tot vier weken van te voren krijgt u het gehele bedrag min € 50,- administratiekosten retour. Bij annulering binnen vier weken krijgt u 50% retour. Bij annulering in de laatste week voor aanvang vindt geen teruggave plaats.